LUKAS: studenter i Oslo

LUKAS er NKLFs studentgruppe på Universitetet i Oslo. Vår visjon er å være et møtested i hverdagen for fellesskap, fag og kristen tro.

Månedlig har vi Cafékvelder der vi samles og har besøk av en spesiell gjest som holder et innlegg. Lukas har pr. i dag ca. 50 aktive medlemmer spredt over alle kull og alle tre studieretningene medisin, odontologi og klinisk ernæring. Vi har flere spontane sosiale treff, og en eller flere ganger i semesteret drar vi på hyttetur. Vi har også startet opp med bønnemøter i sykehuskapellet på Rikshospitalet.

Leder i LUKAS er Benjamin Lundeby.

Har du spørsmål eller ønsker du å komme i kontakt med foreningen? Send en epost til lukas@nklf.no 

 

PROGRAM FOR HØSTEN 2019

  • Program kommer

 


 

SISTE NYTT FRA LUKAS

 

SOMMERAVSLUTNING
publisert: 06.06.2019

Regnet høljet ned og tordenet dundret, noe som gjorde at vi ikke kunne ha bakgårdsfest som først planlagt, men en verdig sommeravslutning ble det likevel. Inne i stua hos Thorstein var det gode folk og god stemning, og høyt støynivå. Det ble tradisjonsrik utdeling av testimonium til tre studenter som (forhåpentligvis) er leger innen sommeren. En av disse, Thomas Reiersen, delte tanker og erfaringer fra studielivet, der han blant annet takket for alt foreningen hadde betydd for han, i tillegg anbefalte oss å av og til zoome ut og rekapitulere hvorfor vi vil studere medisin.

Det ble også arrangert quiz i regi av en vakker firkløver fra første semester, og våre nydelige cafejenter hadde laget et kakebord som i fra en annen verden.

 

 

MORGENBØNN
publisert: 20.05.2019

Hver tirsdag samles vi en gjeng til morgenbønn i sykehuskapellet på Rikshospitalet. Sammen løfter vi blikket opp, og ber for de rundt oss og hverandre. 

 

 

CAFEKVELD
publisert: 09.05.2019

I kveld var vi cirka 30 studenter samlet til semesterets siste Cafekveld. Vi hadde besøk av Ingrid Hauge Lundby. Hun fortalte fra et langt liv i legetjeneste og om sin hverdag på Helsesenteret for papirløse. Hun inspirerte og utfordret oss til å se de ressurssvake og utstøttede i samfunnet. Ellers gikk praten godt rundt bordene, og vi hygget oss med fellesskap og kake.

 

 

LUKAS PÅ SOSIALE MEDIER
publisert: 09.05.2019

LUKAS er både på Facebook og Instagram! Her kan alt fra LUKAS-medlemmer og alle andre følge med på hva som skjer i studentforeningen. Vi prøver å både informere om kommende arrangementer og vise litt fra tidligere arrangementer.

Lenke til Facebook: https://www.facebook.com/studentforeningenLUKAS/

Lenke til Instagram: https://www.instagram.com/studentforeningenlukas/

 

 

CAFEKVELD
publisert: 24.04.2019

Før vi smatt inn i påska med Kvikk-Lunsj, kryssord og korsfestelse hadde vi Cafekveld i Smia. Denne torsdagen, 11. april, hadde vi besøk av Karin Isaksson Røe. Hun er lege/spesialist i arbeidsmedisin, og interreserer seg for legers egen helse og utbrenthet. Med dette som bakteppe holdt hun et innlegg for oss. 

11042019-cafekveld

 

 

HJEMME HOS ANNE GRO
publisert: 24.04.2019

Torsdag 28 april var vi i LUKAS invitert hjem til Anne Gro Rognlien, sammen med andre NKLF-medlemmer i Oslo. Anne Gro er leder for Oslogruppen til NKLF. Her var det kake og kaffe, og hygge. Og vi fikk stiftet bekjentskap med andre som brenner for Jesus og medisinsk fag.

20190328-hjemme-hos-gro

 

 

HYTTETUR TIL RISHOVD
publisert: 24.04.2019

Helgen 15.-17.mars dro vi tre fulle biler opp til hytta vår i Hallingskarvet. Her nøt vi sol og nydelig skiføre; noen på bortoverski, andre i slalåmbakken. På hytta var det god mat og generelt god stemning. Det var quiz (uten pensum relevante svar), brettspill, lovsang og hygge. 

hytteturrishovd19_1hytteturrishovd19_2hytteturrishovd19_3