LUKAS: studenter i Oslo

LUKAS er NKLFs studentgruppe på Universitetet i Oslo. Vår visjon er å være et møtested i hverdagen for fellesskap, fag og kristen tro.

Månedlig har vi Cafékvelder der vi samles og har besøk av en spesiell gjest som holder et innlegg. Lukas har pr. i dag ca. 50 aktive medlemmer spredt over alle kull og alle tre studieretningene medisin, odontologi og klinisk ernæring. Vi har flere spontane sosiale treff, og en eller flere ganger i semesteret drar vi på hyttetur. Vi har også startet opp med bønnemøter i sykehuskapellet på Rikshospitalet.

Leder i LUKAS er Benjamin Lundeby.

Har du spørsmål eller ønsker du å komme i kontakt med foreningen? Send en epost til lukas@nklf.no 

 

PROGRAM FOR HØSTEN 2019

  • Torsdag 29. august: Cafékveld
  • Tirsdag 10., onsdag 11. eller torsdag 12. september: Fire på middag
  • Torsdag 19. september: Cafékveld
  • Lørdag 28. og søndag 29. september: Høsttur til nordmarkskapellet
  • Torsdag 17. til søndag 20. oktober: Konferansen for kristen tro og medisin
  • Torsdag 24 oktober: Cafékveld
  • Tirsdag 26. november: Julebord

I tillegg arrangerer vi morgenbønn på tirsdager, og diverse spontane treff.

 


 

SISTE NYTT FRA LUKAS

 

HØSTTUR TIL NORDMARKSKAPELLET

publisert 29.09.2019

Siste helgen i november reiser vi en god gjeng til Nordmarkskapellet. Ettersom regnet dusjet ned på utsiden, kunne vi med god samvittighet spille kort inne foran peisen. Vi hadde deilige måltider sammen, sang og spilte sammen, snakket om alt fra barbering, buss og brownies, til en tro på at Jesus elsker oss uavhengig av hva vi presterer på skole, jobb eller ellers i  livet. 

97757871-4c39-437d-8696-a3d5ab455420.

 

 

ETIKK VED LIVETS SLUTT

publisert: 29.09.2019

dd2f4840-1d15-4227-a781-ae34b836ae47.

Dette semesteret ønsker vi å se nærmere på etiske utfordringer man møter på i livet som lege, tannlege eller ernæringsfysiolog. På cafekvelden 19. september var det aktiv dødshjelp som bar tema. Vi hadde besøk av Morten Magelssen, som på en enkel og pedagogisk måte satt oss inn i temaet. Samtalen fortsatte rundt bordene utover kvelden.

 

KONFERANSER I SIKTE
publisert: 02.09.2019

Vi har to konferanser vi gleder oss til!

Først går turen til Hermon høyfjellssenter på Konferansen i kristen tro og medisin.Vi gleder oss så mye til spennende seminarer, bibeltimer og ikke minst til den gode maten. Dette blir en gyllen mulighet til å skape bekjentskaper ikke bare på tvers av kull, men også studiested. Vi vil ta opp temaer i skjæringspunktet mellom kristen tro, medisin og etikk. Temaet for årets konferanse er "Helhjerta". Påmelding og mer informasjon: https://www.facebook.com/events/484570252321440/

I november er vi invitert til Trondheim på Helsemisjonskonferansen. Her belyses spørsmålene: Hvordan kan vi som kristne helsearbeidere i 2019 prege vårt nåværende helsevesen og hvordan kan vår kristne tro utgjøre enn forskjell i en verden som stadig lider? Påmelding og mer informasjon: https://www.facebook.com/events/995761973950522/

 

FIRE PÅ MIDDAG
publisert: 02.09.2019

Neste uke arrangerer LUKAS Fire på middag. Da inviterer en person med seg tre andre hjem på middag. Når man er student i en stor by og går på et stort fakultetet er dette en ypperlig mulighet for å gjøre det hele litt mindre og bli bedre kjent.

 

 

VELKOMMEN TIL NYTT SEMSETER
publisert: 21.08.2019

Sommeren er over, og skolen er i gang igjen. Det er jammen LUKAS også. Torsdag 29.august inviterer vi til semesterets første Cafekveld! Elisabet Trydal, som er medisinstudent på siste semester, skal dele noen ord om studielivet som kristen. Kanskje får årets ferske studenter noen tips? Vi har uansett troa på en knallbra kveld!

 

SOMMERAVSLUTNING
publisert: 06.06.2019

Regnet høljet ned og tordenet dundret, noe som gjorde at vi ikke kunne ha bakgårdsfest som først planlagt, men en verdig sommeravslutning ble det likevel. Inne i stua hos Thorstein var det gode folk og god stemning, og høyt støynivå. Det ble tradisjonsrik utdeling av testimonium til tre studenter som (forhåpentligvis) er leger innen sommeren. En av disse, Thomas Reiersen, delte tanker og erfaringer fra studielivet, der han blant annet takket for alt foreningen hadde betydd for han, i tillegg anbefalte oss å av og til zoome ut og rekapitulere hvorfor vi vil studere medisin.

Det ble også arrangert quiz i regi av en vakker firkløver fra første semester, og våre nydelige cafejenter hadde laget et kakebord som i fra en annen verden.

 

 

MORGENBØNN
publisert: 20.05.2019

Hver tirsdag samles vi en gjeng til morgenbønn i sykehuskapellet på Rikshospitalet. Sammen løfter vi blikket opp, og ber for de rundt oss og hverandre. 

 

 

CAFEKVELD
publisert: 09.05.2019

I kveld var vi cirka 30 studenter samlet til semesterets siste Cafekveld. Vi hadde besøk av Ingrid Hauge Lundby. Hun fortalte fra et langt liv i legetjeneste og om sin hverdag på Helsesenteret for papirløse. Hun inspirerte og utfordret oss til å se de ressurssvake og utstøttede i samfunnet. Ellers gikk praten godt rundt bordene, og vi hygget oss med fellesskap og kake.

 

 

LUKAS PÅ SOSIALE MEDIER
publisert: 09.05.2019

LUKAS er både på Facebook og Instagram! Her kan alt fra LUKAS-medlemmer og alle andre følge med på hva som skjer i studentforeningen. Vi prøver å både informere om kommende arrangementer og vise litt fra tidligere arrangementer.

Lenke til Facebook: https://www.facebook.com/studentforeningenLUKAS/

Lenke til Instagram: https://www.instagram.com/studentforeningenlukas/

 

 

CAFEKVELD
publisert: 24.04.2019

Før vi smatt inn i påska med Kvikk-Lunsj, kryssord og korsfestelse hadde vi Cafekveld i Smia. Denne torsdagen, 11. april, hadde vi besøk av Karin Isaksson Røe. Hun er lege/spesialist i arbeidsmedisin, og interreserer seg for legers egen helse og utbrenthet. Med dette som bakteppe holdt hun et innlegg for oss. 

11042019-cafekveld

 

 

HJEMME HOS ANNE GRO
publisert: 24.04.2019

Torsdag 28 april var vi i LUKAS invitert hjem til Anne Gro Rognlien, sammen med andre NKLF-medlemmer i Oslo. Anne Gro er leder for Oslogruppen til NKLF. Her var det kake og kaffe, og hygge. Og vi fikk stiftet bekjentskap med andre som brenner for Jesus og medisinsk fag.

20190328-hjemme-hos-gro

 

 

HYTTETUR TIL RISHOVD
publisert: 24.04.2019

Helgen 15.-17.mars dro vi tre fulle biler opp til hytta vår i Hallingskarvet. Her nøt vi sol og nydelig skiføre; noen på bortoverski, andre i slalåmbakken. På hytta var det god mat og generelt god stemning. Det var quiz (uten pensum relevante svar), brettspill, lovsang og hygge. 

hytteturrishovd19_1hytteturrishovd19_2hytteturrishovd19_3