Inter Medicos 3/10

Inter Medicos publiserer nå noen utvalgte artikler av nr 3/2010 på nett.Hva skjer når omlag 250 studenter, unge leger og tannleger fra alle verdens hjørner inntar et Sør-Amerikansk sommerparadis i vinterdvale? Og hva skjer når ytterligere 450 leger og tannleger i alle aldre kommer etter? Hvorfor bruke 8 dager av ferien på konferanse? Dersom du leser videre, er det en viss risiko for at du vil gjøre det samme om 4 år…

Les mer (pdf)!


Den kvinnelige religionshistorikeren og samfunnsdebattanten Hanne Nabintu Herland har skrevet boka: Alarm! Tanker om kultur i krise. Boka er nå ute i tredje opplag og er p.t. bestselgende på Norli bokhandel. I denne utgaven av Inter Medicos – nr. 3 – 2010 - gir hun et åpenhjertig intervju, der hun gir uttrykk for at hun opplever Norge som et sted der ytringsfriheten er begrenset.
Freelance-journalister tør eksempelvis ikke stille spørsmål i tilknytning til abort fordi de er kjent med risikoen for at intervjuet ikke kommer på trykk, forteller hun.
Den utradisjonelle og fritt-talende 44-åringen berører også likestilling og seksualitet.
Ektepar bør lære å nyte seksualiteten i ekteskapet, er også en av hennes kontante oppfordringer.

Les mer (pdf)!


Morten Dahle Andersen er et ubeskrevet blad for noen, men denne 30-åringen har alt markert seg med spennende masteroppgave og fersk bok: Troverdig tro, som omhandler seksuell identitet og kristen etikk. Han berører i intervju med Inter Medicos emner som ekteskap, samboerskap og homoseksualitet, i lys av kristen tro og tiden vi lever i.

Les mer (pdf)!