Lenker

Her er en del lenker til sider som kan være av interesse.

frisktann.no    For tannleger som ønsker å bruke faget sitt der behovet er størst...

tvedtfamily.com   Bloggside for familien Tvedt som reiser ut med Mercy Ships 9.juli 08.

KFH Kristelig Forening for Helsepersonell. Opprinnelig for sykepleiere, nå for alt helsepersonell. Hjemmeside med info om organisasjonen, arrangementer og masse lenker.

CMF Christian Medical Fellowship; NKLF's søsterorganisasjon i Storbritannia. Svært bra nettside med mye ressurser, blant annet "Triple Helix", "Nucleus" og "CMF-Files". Masse stoff om etikk for legeyrket. Anbefales!

CMDA Christian Medical and Dental Associations. Amerikansk kristen legeforening. Proff side med mye bra stoff.

ICMDA International Christian Medical and Dental Association. Moderorganisasjon for flere nasjonale foreninger. Her finnes blant annet informasjon om internasjonale konferanser og "News, Praise and Prayer"

KLF Kristelig Lægeforening i Danmark. Noe info om vår danske søsterorganisasjon. Litt tynn side, men god diskusjon om legemisjon.

Kristna läkere. Kristna Läkare och Medicinare i Sverige. Info om vår svenske søsterorganisasjon. Oppdatert info om aktiviteter. Tilgang til artikler utgitt i Tidsskriften

The Guild of Catholic Doctors    En sammenslutning av katolske leger i England og Wales. Oversiktlig nettside med svært mye materiale om medisinsk-etiske temaer.

 

Misjonsorganisasjoner med helsearbeid

 

Misjonsalliansen    Arbeid i Sør-Amerika og Asia. Sosial profil på arbeidet, basert på fadderskap og fjernadopsjon.

NLM    Norsk Luthersk Misjonssamband. Misjonsarbeid hjemme i Norge, og ute i Sør-Amerika, Afrika og Asia.

AsiaLink    Misjonsorganisasjon med fokus på Asia. De arrangerer helseteamturer som interesserte kan være med på. Hurtig svar på epost.

TENT    Støtteorganisasjon for teltmakere. Informasjon om kurs og linker til sider med oversikt over kristnes vilkår i ulike land. Underside med stillingsannonser.

Mercy Ships    "Anastasis", "African Mercy" og Caribbean Mercy" er sykehusskip som reiser rundt i verden. De trenger frivillige arbeidere. Oversikt over ledige stillinger på internettsiden.

Medair    Uavhengig kristen NGO som med arbeid rettet inn mot krigs- og kriseområder. God nettside. Krever tropemedisinkurs og 1 års forpliktelse ved første oppdrag

Frontiers: Internasjonal misjonsorganisasjon som samarbeider med flere menigheter og misjonsorganisasjoner i Norge. Har team som arbeider med helserelaterte prosjekter. Ønsker å komme i kontakt med helsepersonell som ønsker ut for kortere eller lengre tidsrom. 

 

Gode kristne nettsider


John Patrick    Canadisk professor i medisin. Gjenganger på internasjonale konferanser. Fantastisk gode foredrag som gjenfinnes i skriftlig og/eller lydfilformat her.
 

Diverse


Reservasjonsrett    Det du trenger å vite om mulighetene til å reservere seg mot å delta under abortinngrep eller prossessen fram mot det.